• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ- Στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η ένταση στο Αιγαίο: Σκηνικό «πολέμου»- «Αερομαχίες» πάνω από τη Ρόδο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ- Στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η ένταση στο Αιγαίο: Σκηνικό «πολέμου»- «Αερομαχίες» πάνω από τη Ρόδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ετοιμάζεται εν όψει των κρίσιμων εκλογών σε Τουρκία και Ελλάδα;

Για ακόμη μια μέρα, «έσπασαν ρεκόρ», οι προκλήσεις των γειτόνων.

Παράλληλα, θυμίζουμε πως βρισκόμαστε εν αναμονή του εκτάκτου Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Εχθές, αλλά και σήμερα είχαμε χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από το Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα, όπως πριν λίγο έγινε γνωστό, δυο τουρκικά αεροσκάφη F-16 εισήλθαν το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 17:49 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη ημέρα κατά την οποία τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι (στα 27.000 πόδια), το Αγαθονήσι (στα 25.000 πόδια) και το Κουνέλι (στα 25.000 πόδια) και προχθές πάνω από την Κίναρο (στα 27.000 πόδια), το Φαρμακονήσι (στα 24000 και 24.500 πόδια), τους Λειψούς (στα 22.000 πόδια) και τους Αρκιούς (στα 22.000 πόδια).

Σήμερα το μεσημέρι ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία επάνω από τη Ρόδο, όπου κάτοικοι του νησιού μιλούν για διαρκείς «αερομαχίες» που έλαβαν χώρα μέχρι και πριν μερικές ώρες σύμφωνα και με το militaire.gr.

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται η τελική φάση της άσκησης μεγάλης κλίμακος του Πολεμικού Ναυτιού, «Καταιγίδα», στην οποία συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε σχετικά:

«Από την ακτή αποβάσεως στη νήσο Σάμο, παρακολουθήσαμε σήμερα τη φάση της αποβατικής ενέργειας για την προενίσχυση της νήσου, στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ», η οποία τελειώνει αύριο. Εξελίσσεται εδώ και μια εβδομάδα, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως το οποίο αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεσθούν πολύ συντονισμένες ενέργειες.

Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να συγχαρώ τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που όπως διαπιστώνεται, είναι τα καλύτερα δυνατά.Άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας
».

Ταυτόχρονα ο Ερντογάν διαμηνύει πως: «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα που δεν θα λαμβάνει υπόψη το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας. Σε αυτό το θέμα όλες οι επιλογές θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο τραπέζι μας».

Αυτό που ανησυχεί τους Τούρκους: Τα λεγόμενα «φαντάσματα του Αιγαίου» η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών έχει ήδη εγκαταλείψει την βάση της και βρίσκεται διασκορπισμένη και εξοπλισμένη σε διαφορετικά νησιά στο Αιγαίο.

Πριν λίγες ώρες σας είχαμε γράψει, πως υπάρχει μια ημερομηνία-κλειδί, η 23η Ιουνίου, η οποία είναι η ημέρα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στην Τουρκία.

Καθώς προχωρούμε προς αυτή, βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει κατακόρυφα στο Αιγαίο.

Εμείς ελπίζουμε για ακόμη μια φορά, να μη συμβεί τίποτε καθώς αναμένουμε τις εξελίξεις.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...