• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το “Oruc Reis”! – Δείτε που ακριβώς βρίσκεται τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ-Upd)

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το “Oruc Reis”! – Δείτε που ακριβώς βρίσκεται τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ-Upd)

Ραγδαίες εξελίξεις!

Στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μπήκε εδώ και περίπου μια ώρα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Oι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για εισβολή περίπου 20 ναυτικών μιλίων του “Oruc Reis” εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πλέοντας σε διεθνή ύδατα.

To Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Έχει απλώσει καλώδια αλλά προς ώρας ΔΕΝ διεξάγει  έρευνες.

Μάλιστα το γεωτρύπανο φαίνεται πως άνοιξε τον πομπό του μετά από σχεδόν ένα 24ωρο, προφανώς στα πλαίσια των «τουρκικών παιχνιδιών»:

Στην περιοχή βρίσκονται και ελληνικά πολεμικά πλοία που καλούν ανά 15 λεπτά τον κυβερνήτη του Oruc Reis να αποχωρήσει από την περιοχή.

Πηγές από το ελληνικό Πεντάγωνο αναφέρουν πως η παραμικρή κίνηση τόσο του τουρκικού γεωτρύπανου όσο και των συνοδευτικών πλοίων παρακολουθείται διαρκώς.

Τα πολεμικά πλοία στην περιοχή (ελληνικά και τουρκικά) είναι τόσα πολλά ώστε να μην καθίσταται αδύνατο στο “Oruc Reis” να διεξάγει έρευνες.

Νωρίτερα η Άγκυρα με νεότερη NAVTEX που εξέδωσε μετά την ελληνική αντί-NAVTEX, ισχυρίστηκε ότι οι έρευνες που κάνει είναι «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και η Άγκυρα τραβάει το σχοινί σε επικίνδυνα όρια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να είναι το «μοτίβο» που θα ακολουθήσει ο τουρκικός πόλεμος νεύρων μέχρι τουλάχιστον και τις 23 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία παύει να ισχύει η υφιστάμενη τουρκική NAVTEX.

(φωτο:photo screenshot)