Με απόφαση ΚΥΣΕΑ ενεργοποιείται το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου, με τον Νίκο Δένδια να ανακοινώνει πως η Ελλάδα στέλνει στην Κύπρο δύο φρεγάτες.
Ο λόγος για την φρεγάτα Belharra «Κίμωνα» και ακόμη μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, η οποία φέρει το αντί-drone σύστημα Κένταυρος.
Όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ, η χώρα μας αποστέλλει και ένα ζεύγος F-16 στην Κύπρο.
«Προ ολίγου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. Επίσης, τις τελευταίες δύο ημέρες είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό μου Βασίλη Πάλμα.
Μετά τις απρόκλητες επιθέσεις στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσα τον κ. Πάλμα ότι η Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι απειλές και οι παράνομες ενέργειες στο έδαφός της.
Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποστέλλεται άμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία η φρεγάτα “ΚΙΜΩΝ”, μαζί με δεύτερη ελληνική φρεγάτα η οποία φέρει το σύστημα “Κένταυρος”.
Επίσης, αποστέλλεται ζεύγος μαχητικών F-16 για να συμβάλουν στην άμυνά της απέναντι στις απειλές που αντιμετωπίζει. Για τον καλύτερο συντονισμό θα μεταβώ αύριο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χούπη, στην Κύπρο».
Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα σήμανε ξανά συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, μετά τον εντοπισμό νέων drones.
Μετά τις απρόκλητες επιθέσεις στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποστέλλεται άμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία η Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» μαζί με δεύτερη ελληνική Φρεγάτα, η οποία θα φέρει το σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», καθώς επίσης αποστέλλεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ζεύγος μαχητικών F-16 για… pic.twitter.com/5Lo44NC37k
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 2, 2026
φωτο αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανοί: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για μακρύ πόλεμο, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ»
- Ιράν: Τέταρτος Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στη στρατ. επιχείρηση των ΗΠΑ
- «Ζητείται προσωπικό» στη Χαλκιδική: 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων
- «Έκρηξη» στις πανευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου – Προς νέο ράλι ανατιμήσεων;
- Κυρ.Μητσοτάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»
- Βρετανικές Βάσεις: Έντονη δυσαρέσκεια στη Λευκωσία για τη στάση του Λονδίνου
- Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει τώρα ότι «δεν βρίσκεται σε πόλεμο», μετά τον χαμό με τις βάσεις του
- Θ. Κοντογεώργης: “Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των Ελλήνων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”
- Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη θέση της Ελλάδας στα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή
- Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα στον σύντροφο της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον Κολωνό









