Άλλαξε πορεία το Oruc Reis! Τουρκικά «παιχνίδια» δίχως τέλος

Δείτε που κατευθύνεται αυτή τη στιγμή μαζί με τα συνοδευτικά του πλοία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην περιοχή που δέσμευσε παράνομα η Τουρκία.

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά τόσο το τουρκικό ερευνητικό όσο και τα συνοδευτικά του πλοία άρχισαν να κάνουν στροφή κατευθυνόμενα νοτιοανατολικά και στη συνέχεια ελαφρώς ανατολικά, αφού προηγουμένως είχαν πλησιάσει το δυτικό άκρο της δεσμευμένης περιοχής.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενό μας άρθρο (Δείτε ΕΔΩ), οι Τούρκοι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, επιχειρώντας να εισέλθουν με το “Oruc Reis” στην θαλάσσια περιοχή που είναι οριοθετημένη από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Εξάλλου το δόλιο σχέδιο των Τούρκων για πρόκληση σύγχυσης στην ελληνική πλευρά καταδεικνύεται και από την ίδια την έκταση που λαμβάνει η NAVTEX, η οποία για μερικά ναυτικά μίλια δεν «ακουμπά» την έστω και μερικώς οριοθετημένη ΑΟΖ νότια της Καρπάθου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA, ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ρητά πως το τουρκικό ερευνητικό ΔΕΝ έχει διεξάγει καμία απολύτως έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

(φωτο:screenshot)