ΕΚΤΑΚΤΕΣ εξελίξεις στην Κύπρο φέρνει η Συρία – Δείτε το ρεπορτάζ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειπώθηκε η αλήθεια για τις τουρκικές αγριότητες στο νησί των Ελλήνων...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε, η ανάρτηση του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μετά από μέρες τοποθετήθηκε για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Στην ανάρτησή του, ο ψευδοπρόεδρος έκανε αναφορές για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και μεταξύ άλλων σημείωνε «παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Ειρηνική Άνοιξη” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα», κατακρίνοντας την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Με άλλα λόγια ο Ακιντζί, τάχθηκε κατά τις Άγκυρας και μίλησε, για πρώτη φορά, για τουρκική εισβολή ΚΑΙ στην Κύπρο, ίσως για να βρεθεί «λύση» στο Κυπριακό χωρίς τον Ερντογάν που δείχνει να…«ξεφεύγει» από την «αγκαλιά» της Δύσης.

Όπως ήταν φυσικό, η τοποθέτησή του Ακιντζί, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας σπρώχνοντας τον στο να διαγράψει την ανάρτησή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Εκτός ορίων με κάθε έννοια οι δηλώσεις του προέδρου της ΤΔΒΚ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Την θέση που κατέχει την οφείλει στην Τουρκία. Καλό θα ήταν να μάθει τα όριά του», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν στον Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που μίλησε εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία.

Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο «ψεύδο-πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπερ Τουρκ ανέφερε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης δεν είναι οι απόψεις του τ/κ «λαού» και στην ερώτηση εάν θα ζητήσει ως «κυβερνών» κόμμα την παραίτηση του κ. Ακιντζί είπε ότι θα το συζητήσουν αυτό στο ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ, σε έκτακτη συνεδρία αύριο το απόγευμα και θα αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Ανέφερε επίσης στο τουρκικό κανάλι, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ότι η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αντίθετη προς αυτές τις δηλώσεις «και θα ήθελα να πω πως αυτές οι δηλώσεις δεν έπρεπε να γίνουν, ήταν πολύ λάθος». Ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «ο Αλλάχ να προφυλάξει τα μεχμετζίκ. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον τουρκικό λαό».

Η Συρία λοιπόν φέρνει ραγδαίες εξελίξεις και για την Κύπρο.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...