Έκτακτες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οι Τούρκοι φεύγουν με το κεφάλι κάτω από την Κυπριακή ΑΟΖ

Χλευάζει η τουρκική αντιπολίτευση τον Ερντογάν...

Σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», κάνει λόγο για προσωρινή (;) αποχώρηση των τουρκικών γεωτρύπανων Πορθητή και Γιαβούζ από τα ανοιχτά της Κύπρου.

Μάλιστα γίνεται αναφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονας, η οποία εδώ και καιρό «φωνάζει» ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κάνει τίποτα στην ανατ. Μεσόγειο, παρά το τεράστιο κόστος που ξοδεύει για τις γεωτρήσεις.

Η εφημερίδα, η οποία ανήκει βέβαια στο «στρατόπεδο» της αντιπολίτευσης, εξηγεί πως το άτυπο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προς την Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της, είναι ο λόγος που έχει αναγκάσει την Άγκυρα να αποσύρει και καθηλώσει τα πλοία της στο λιμάνι της Μερσίνας με τη δικαιολογία του… ανεφοδιασμού.

Μάλιστα οι αρθρογράφοι της εφημερίδας «ειρωνεύονται» τα οθωμανικά ονόματα που έχουν δοθεί στα ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα από την κυβέρνηση της Άγκυρας, τα οποία αποδεικνύονται «κούφια», καθώς η Τουρκία δεν κάνει τίποτα άλλο παρα΄να προκαλεί, χωρίς φυσικά να ψάχνει ή να βρίσκει φυσικό αέριο στην ανατ. Μεσόγειο.

«Τα ονόματα των πλοίων που επιχειρούν στην ανατ. Μεσόγειο για λογαριασμό της Τουρκίας το καθένα κι από ένα κεφάλαιο ιστορίας… Πορθητής, Γιαβούζ, Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά, Ορούτς Ρέις…Ωστόσο, οι έρευνες που γίνονται υποβρυχίως και δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα και είναι πολύ δαπανηρές», αναφέρει σύμφωνα με το «Έθνος», που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα.

Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε η Τουρκία αποδεικνύει ακόμα μία φορά πως απλά «λεονταρίζει» και εν προκειμένω υποχωρεί από την Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς το κόστος για να «πλέουν» απλά τα γεωτρύπανα, είναι ασήκωτο.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...