• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Είναι επίσημο: Πίσω από τα Σκόπια, κρύβεται η Τουρκία – Το υποθέταμε, αλλά τώρα είμαστε σίγουροι!!!!

Είναι επίσημο: Πίσω από τα Σκόπια, κρύβεται η Τουρκία – Το υποθέταμε, αλλά τώρα είμαστε σίγουροι!!!!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Πολλοί και πολλές εδώ και χρόνια, θεωρούν ότι οι Σκοπιανοί έχουν πολλά πάρε-δώσε με τους Τούρκους. Οι υποθέσεις αυτές, πλέον δεν είναι…υποθέσεις και θα δείτε παρακάτω γιατί. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, έκανε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του

«Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω στο ζήτημα της συνεργασίας με τη «Μακεδονία» λόγω του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ.

Και εμείς το παρακολουθήσαμε από κοντά. Η δημοκρατική και διαφανής διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων και των εκλογών είναι σημαντική, είπε ο Μ.Τσαβουσογλου και σημειώνοντας πως είχε συμμετάσχει ως παρατηρητής σε παλαιότερη εκλογική διαδικασία της ΠΓΔΜ συνέχισε:

Είχα παρακολουθήσει επίσης από κοντά τις θετικές εξελίξεις στη «Μακεδονία». Τελικά αυτό είναι απόφαση του λαού της «Μακεδονίας». Πρέπει να τη σεβαστούμε. Από την άλλη πλευρά ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω στο ζήτημα της συνεργασίας με τη «Μακεδονία» λόγω του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του. Ξέρετε ότι η «Μακεδονία» προσκλήθηκε στην τελευταία Σύνοδο με ομοφωνία όλων των συμμάχων.

Πρέπει να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Με το ίδιο τρόπο και η ΕΕ πρέπει να δώσει περισσότερη σημασία στα δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε, επίσης, ότι η Τουρκία, τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργασθούν για την σταθερότητα, την ειρήνη, την ηρεμία και το μέλλον των βαλκανικών χωρών, καθώς και για την ενσωμάτωση τους στην ΕΕ και τις ατλαντικές δομές.

Ο Τσαβούσογλου δεν θα μπορούσε να κάνει, πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση. Ο άνθρωπος είπε, ότι θέλει την συμφωνία των Πρεσπών. Η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Η Τουρκία, παίζει ύπουλα παιχνίδια στην γειτονιά μας και το γεγονός αυτό, μόνο άσχημα τετελεσμένα, μπορεί να φέρει.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu