• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Έγινε και αυτό: Τι ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα για το Αιγαίο – Είστε «μεγάλη χώρα» είπε ο Α.Τσίπρας (ΧΑΡΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε και αυτό: Τι ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα για το Αιγαίο – Είστε «μεγάλη χώρα» είπε ο Α.Τσίπρας (ΧΑΡΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε την Τουρκία «μεγάλη χώρα» στο Στρασβούργο.

Πέντε μόλις ημέρες πριν την ΔΕΘ, ότι γείτονα είχε φροντίσει να φανεί αντάξια των λεγομένων του.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Συγκεκριμένα, στις 3 Σεπτεμβρίου η Τουρκία με το ΣΗΜΑ 031307 ζήτησε από την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας (ΥΠΑ) να εκδώσει, λόγω αρμοδιότητας, διεθνή αγγελία (ΝΟΤΑΜ) για την εκτέλεση τουρκικής στρατιωτικής άσκησης με πυρά στο κεντρικό Αιγαίο από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018.

Ναι πολύ καλά διαβάσατε! Μας ζητάνε να εκδίδουμε εμείς NOTAM για τις προκλητικές ασκήσεις τους με πυρά, μάλιστα, μιας και είμαστε «σύμμαχοι« στο ΝΑΤΟ.

Με την άσκηση αυτή η Τουρκία ουσιαστικά παραβλέπει την ελληνική κυριαρχία, δεδομένου ότι η περιοχή της άσκησης καταλαμβάνει τις βραχονησίδες Καλόγηροι (βορείως της Ανδρου), στο Μεσιακό, Σκόγιο και Κάτου,( νοτιοδυτικά στα Αντίψαρα) και στην Σκύρο.

Δείτε στο 20.27 τον πρωθυπουργό μας να αποκαλεί την Τουρκία «μεγάλη χώρα:

Η ΥΠΑ, από την πλευρά της, ενημέρωσε την Τουρκία την επομένη ημέρα με το ΣΗΜΑ 040940 ότι «..προκειμένου η ΥΠΑ να εκδώσει ΝΟΤΑΜ πρέπει η Τουρκία να τροποποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής της άσκησης για να μην καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, διαφορετικά το τουρκικό αίτημα απορρίπτεται..»

Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν τροποποίησαν τις συντεταγμένες της περιοχής της άσκησης της, αλλά εξέδωσαν παράνομα για το FIR Αθηνών την ΝΟΤΑΜ Α4860/ 6 Σεπτεμβρίου 2018 για την εκτέλεση της άσκησης.

Η Αθήνα, μετά από… 20 ώρες, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αρκέστηκε να εκδώσει τη αναποτελεσματική ΝΟΤΑΜ Α2411 για να κηρύξει την τουρκική άσκηση άκυρη αφού καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία.

Ωστόσο, η Άγκυρα αντέδρασε αστραπιαία με τη ΝΟΤΑΜ 4865/18 με την οποία ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι από χθες ,11/9 ,η τουρκική άσκηση θα διεξαχθεί κανονικά, χαρακτηρίζοντας άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ.

Η ελληνική πλευρά έμεινε χωρίς τις δέουσες ενέργειες προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (ΗΕ και ICAO) προκειμένου να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία, αφήνοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, την Άγκυρα για πολλοστή φορά να εφαρμόζει την πολιτική παράνομης οικειοποίησης του Αρχιπελάγους των Ελλήνων.

Δείτε στον χάρτη του europost που ακολουθεί την περιοχή Νο1, η οποία δείχνει την νέα τουρκική πρόκληση βάσει της ΝΟΤΑΜ Α4860/18, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και από τις δύο πλευρές του 25ου μεσημβρινού (οι Τούρκοι «χώνονται» όλο και πιο μέσα στο Αιγαίο για να «αρπάξουν» μετά το μισό και για να δείξουν πως… υποχώρησαν).

Στις περιοχές 2,3,4, η Τουρκία εκτελεί ασκήσεις με πυρά καθ’ ολη τη διάρκεια του 2018, οι οποίες εξίσου καταλαμβάνουν εθνική κυριαρχία.

Στο πλαίσιο διεθνών σχεδίων, η Άγκυρα αργά αλλά σταθερά διχοτομεί το Αιγαίο και εκτοπίζει την Ελλάδα δυτικά της μέσης του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός).

Η τουρκική πλευρά τρέμει ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα νησιά του Αιγαίου στα 12 ν. μίλια, καθώς θα αποκλειστούν οι τουρκικές ακτές από την πρόσβασή τους στη θάλασσα και η θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών παραλίων θα γίνεται μετά από ελληνική έγκριση και ως εκ τούτου διεκδικούν το μισό Αιγαίο, μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, μία κάθετη γραμμή (μεσημβρινός) που ξεκινά από τα δυτικά της Ξάνθης (στα παράλια του Νέστου Ποταμού), διασχίζει την Λήμνο, περνά έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είναι τα 12 ναυτικά μίλια.

Απέναντί της όμως, αυτή την στιγμή, βρίσκεται μια κυβέρνηση που την αποκαλεί «μεγάλη χώρα» και ως εκ τούτου η Τουρκία συμπεριφέρεται αναλόγως και ζητά πλέον η Ελλάδα να εκδίδει τις NOTAM των παράνομων ασκήσεων της.

  • 77
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...