• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δυναμιτίζουν το κλίμα Ερντογάν και Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις»

Δυναμιτίζουν το κλίμα Ερντογάν και Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις»

Για «νέα εποχή» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, μετά την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

καλώντας εντούτοις την Ελλάδα να «απέχει από ενέργειες που μπορούν να αυξήσουν τις εντάσεις».«Καλούμε την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις. Θεωρώ ότι οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα που θα ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου θα σημάνουν μια νέα εποχή» σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021».

Είχε προηγηθεί δήλωση του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου για πρόσκληση διερευνητικών επαφών.

.

Τσαβούσογλου: Η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στη Σύνοδο ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνυσε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει στις ενταξιακές μεταρρυθμίσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε αποφασισμένοι (σ.σ. να εφαρμόσουμε τη) μεταρρυθμιστική ατζέντα» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η ΕΕ δεν πρέπει να μας εμποδίζει, αλλά να μας υποστηρίζει» επεσήμανε.


Ο Τσαβούσογλου σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν επανειλημμένα προτρέψει τη χρήση διαλόγου για την επίλυση των διμερών ζητημάτων και συμπλήρωσε: «Η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι. Αντιδράσαμε και αν ξανασυμβεί, θα το ξανακάνουμε. Το μικρό διάστημα Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου έδειξε ότι η κλιμάκωση δεν θα φέρει αποτέλεσμα σε κανέναν και στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου η ΕΕ υιοθέτησε μια πιο ήπια γλώσσα».

(Από sputniknews)