Διπλωματική νίκη της Ελλάδας: Πως θα τροποποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ζόραν Ζάεφ και οι «συμπατριώτες του» δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, με την υποσημείωση της τήρησης των δεσμεύσεων.

«Μακεδονικά» σε εισαγωγικά προϊόντα και ήλιος της Βεργίνας “made in North Macedonia”! Οι βόρειοι γείτονες δεν κρατάνε τους τύπους και αμφισβητούν ευθέως την Συμφωνία των Πρεσπών. Μέσα στο Σεπτέμβριο η Ελλάδα έστειλε δύο διαβήματα.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι το εξής: Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την καλυτέρευση των όρων της Συμφωνίας, μιας και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η άλλη πλευρά δεν δείχνει σημάδια καλής θέλησης (εφόσον δεν εφαρμόζει την Συμφωνία) και επιπλέον μπορούμε να ασκήσουμε το δικαίωμα του ΒΕΤΟ για την είσοδο της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Έχουμε το πλεονέκτημα της τήρησης των όρων της Συμφωνίας. Επίσημα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πει ότι διαφωνεί με την Συμφωνία και ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να την τροποποιήσει προς όφελος μας, αφού δεν μπορεί να την καταργήσει. Η Διεθνής αυτή Συνθήκη έκανε τους Έλληνες να βγουν στον δρόμο. Οι ενέργειες των πολιτών όμως, δεν βρήκαν αντίκρισμα αφού η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση της (Συμφωνίας).

Μένει να δούμε τι μπορεί να αλλάξει και με ποιο τρόπο ακριβώς. Η καμπάνια για τα «πραγματικά Μακεδονικά προϊόντα», βρίσκεται στην κορυφή της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...