ΔΙΠΛΟ μήνυμα Μόσχας σε κυβέρνηση Μητσοτάκη και ελληνικό λαό: “ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ τους εαυτούς σας”

Εξοργισμένη είναι η Μόσχα με αφορμή την είδηση που είχαμε μεταδώσει από το ΕΛ περί μη πρόσκλησης της Ρωσίας στους εορτασμούς για την επέτειο τςη Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Μάλιστα θυμίζουμε πως ο τοπικός Αντιδήμαρχος είχε καταγγείλει on camera ότι τον…κορόιδεψαν αφήνοντάς τον να πιστεύει μέχρι την τελευταία στιγμή πως οι Ρώσοι είχαν δήθεν αρνηθεί να στείλουν εκπροσώπους στους εορτασμούς.

Έτσι λοιπόν, μετά και την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δεν άφησε ούτε αυτό να “πέσει κάτω”, στέλνοντας διπλό μήνυμα.

Ένας προς τις ελληνικές αρχές και ένα προς τους Έλληνες πολίτες:

«Απορίας άξιον πως φέτος οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου της νίκης της ενιαίας μοίρας της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827.

Λυπούμαστε ότι οι ελληνικές αρχές με πρόσχημα της τρέχουσας διεθνούς συγκυρίας συνεχίζουν τις μάταιες προσπάθειές τους να ξαναγράψουν την ιστορία, να «καταργήσουν» όλα όσα έχουν σχέση με τη χώρα μας.

Δεν καταλαβαίνουν ότι ακυρώνοντας τη Ρωσία, ακυρώνουν και τη δική τους ιστορία;

Εν τω μεταξύ, τα πολεμικά πλοία των Μεγάλων Δυνάμεων στάλθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα ακριβώς με την επιμονή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Και σύμφωνα με τα σαφή συμπεράσματα των ειδικών, η νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου 195 χρόνια πριν ήταν ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί ο ελληνικός εθνικός απελευθερωτικός αγώνας. Αυτό το γεγονός δεν έχει ήδη καμιά σημασία για την Αθήνα;

☝️ Είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει να σβηστούν από τη μνήμη οι κοινές μας σελίδες της ιστορίας, δε θα ξεχάσει τον αποφασιστικό ρόλο της Ρωσίας για να αποκτήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της.

Οι άνθρωποι που ξεχνάνε τη δική τους ιστορία, προδίδουν τους εαυτούς τους».

(scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί