Ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα οι εργασίες για την Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το μέλλον της Ευρώπης από το ινστιτούτο Τσίπρα.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε μέσω των social media να ανακοινώσει την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης που διοργανώνει το Ινστιτούτο του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε λίγες ώρες ξεκινάμε! Περισσότεροι από 50 ομιλητές και συντονιστές θα συζητούν τις επόμενες δύο μέρες στο Ωδείο Αθηνών, για την Ειρήνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το μέλλον της Ευρώπης. Η είσοδος στη Διεθνή Διάσκεψη είναι ελεύθερη».
Από πολύ νωρίς άρχισαν να συρρέουν στο Ωδείο Αθηνών μία σειρά από ομιλητές και καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους είναι:
η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, ο Φώτης Κουβέλης, η Λούκα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, ο Σιμεών Κεδίκογλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Πόπη Τσαπανίδου, ο Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ και στελέχη της Νέας Αριστεράς είχαν δηλώσει πως θα παραστούν.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα οι τοποθετήσεις των Στέφανου Κασσελάκη, Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Δούκα, ιδίως για τις προσπάθειες συγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς.
Όπως διαβάσατε σε πρότερο άρθρο μας, η παρέμβαση Τσίπρα δεν θεωρείται καθόλου τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έρχεται λίγες μέρες μετά το νέο εκλογικό «χαστούκι» των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επίσης υπέφερε από μεγάλες απώλειες.
Παραδοσιακά στελέχη του λεγόμενου «προοδευτικού χώρου» γνωρίζουν πως αυτή είναι ίσως μία μοναδική ευκαιρία για συγκλίσεις και συμμαχίες.
Απώτερος σκοπός τους; Η σύσταση ενός ισχυρού πολιτικού πόλου κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα δημιουργήσει την αίσθηση πως υπάρχει μία «εναλλακτική πρόταση».
Η τριάδα που θύμισε… Σκοπιανό
Τα βλέμματα συγκέντρωσε το… «πηγαδάκι» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, και τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς.
Μάλιστα το Ινστιτούτο Τσίπρα πρόκειται να… βραβεύσει τον Αμερικανό διπλωμάτη για τη… συνεισφορά του στην Συμφωνία των Πρεσπών!

φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καύσιμα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά – Πού εντοπίστηκαν αποκλίσεις στις τιμές
- Η Γερμανία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να στείλει στρατιωτική υποστήριξη στην Κύπρο
- Επεκτείνεται διαρκώς ο πόλεμος: Οι Ιρανοί επιτέθηκαν κατά του ιρακινού Κουρδιστάν
- Πολεμικό θρίλερ και στον Ινδικό Ωκεανό: Η στιγμή που οι Αμερικανοί χτυπούν ιρανική φρεγάτα – Vid
- Για πιθανή έκδοση του ψηφιακού ευρώ το 2029 μιλάει ο Πιερρακάκης
- Βία δίχως τέλος – Επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο έξω από σχολείο στον Αγ. Παντελεήμονα
- Τρομερά κύματα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη – Βαρύς ο φόρος αίματος για τους Ιρανούς, vid
- Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα ως υπόπτους για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Κίνας
- Νέο πλήγμα σε εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στο στενό του Ορμούζ
- Πρωθυπουργός Βατικανού: «Αν αναγνωριστεί το δικαίωμα στον προληπτικό πόλεμο, όλος ο πλανήτης θα κινδυνεύσει με ανάφλεξη»









