Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αιφνιδίως σήμερα την Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.
Όπως έγινε γνωστό, λίγα λεπτά μετά τις 9 ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσγειώθηκε στα Άδανα, όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Eπισκέπτομαι σήμερα την Τουρκία, όπου συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό μου, @MevlutCavusoglu, θα συναντηθώ με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς. https://t.co/gaMUavbZ0j pic.twitter.com/MYm7AHzHrC
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 12, 2023
Ακολούθως πήγαν μαζί στο Στρατηγείο Αντιμετώπισης Σεισμών:
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία:
«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται σήμερα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2022, την Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Çavuşoğlu, καθ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής Αποστολής βοηθείας η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.
Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών».

(φωτο:eurokinissi)