ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Οι Τούρκοι προσπάθησαν να «μπουκάρουν», στην νεκρή ζώνη: Η Εθνική Φρουρά, τους απέτρεψε (Βίντεο)

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι προκαλούν, ειδικά τώρα που έχουν εγκλωβιστεί τώρα που η Κύπρος έχει κάνει συμμαχία με όλους, προκειμένου να έχει ασφάλεια.

Σε μια εποχή που η Τουρκία έχει βγει εκτός ενεργειακού παιχνιδιού, τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα. Λίγες ημέρες μετά από την συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν βλέπουμε μια Τουρκία, πιο επιθετική.

Το περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο.

Στην περιοχή Γερίου Αγίου σωζόμενου στην Κύπρο, οι Τούρκοι ανέπτυξαν στρατιωτική δύναμη και παρέταξαν άρματα σε θέση μάχης αλλά ευτυχώς δεν τόλμησαν να εισέλθουν στην νεκρή ζώνη.

Η Εθνική Φρουρά αντέδρασε άμεσα και απάντησε στις κινήσεις του κατοχικού στρατού. Παρέταξε άρματα μάχης. Τα τουρκικά άρματα, παρέμειναν στην περιοχή για δύο ημέρες αλλά αποσύρθηκαν τελικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ:

Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα αργά το βράδυ, ώστε να «τεστάρουν» τον βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης: Είναι γνωστό, ότι Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογό του, την μεταφορά επιλαρχίας 42 αρμάτων μάχης Leopard τύπου 2A4 στην Κύπρο. Το Βερολίνο, βλέπει θετικά αυτή την προοπτική.

Η Κύπρος έχει πάρει φωτιά. Οι Τούρκοι κλιμακώνουν γιατί βλέπουν ότι έχουν αποκλειστεί από το ενεργειακό παιχνίδι. Το θετικό γεγονός, είναι ότι η Εθνική Φρουρά αντέδρασε αστραπιαία και ας κρατήσουμε και αυτή την σκέψη:

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση, η Κύπρος να «μεταφέρει» νέα άρματα μάχης όπως διαβάσατε και παραπάνω. Αλλάζουν οι ισορροπίες σιγά-σιγά.

Θα το τολμήσει ο Ερντογάν; Θα επιτεθεί; Ξέρει ότι την Κύπρο την υποστηρίζουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις, γαιτί έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Photo:pexels

  • 146
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...