• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Δεν ξανάγινε: Έτσι θα «λυθούν» τα Ελληνοτουρκικά; Απίστευτη πρόκληση ΤΟΥΡΚΟΥ βουλευτή μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βουλή-Πως απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ξανάγινε: Έτσι θα «λυθούν» τα Ελληνοτουρκικά; Απίστευτη πρόκληση ΤΟΥΡΚΟΥ βουλευτή μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βουλή-Πως απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πρώτη φορά αριστερά φτάσαμε να μας προκαλεί Τούρκος βουλευτής εντός της Ελληνικής Βουλής. Αυτό δε που ακολούθησε με την απάντηση ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα περιγράφεται ψύχραιμα.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Στη συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην Ελληνική Βουλή, Τούρκος Βουλευτής τόνισε με παρέμβασή του ότι η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ από το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην αθήνα δήλωσε:

«Υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο. Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά.

Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο» τόνισε προσθέτοντας πως «η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κύπρο, λέγοντας:

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή.

Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Χρήστος Καραγιαννίδης, απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία, δήλωσε ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Κατόπιν, πήρε το λόγο ο Κώστας Δουζινάς, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σεβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία».

Τι άλλο να σχολιάσουμε εμείς;

Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Κοτζιάς από το διεθνές βήμα του φόρουμ των Δελφών αφού αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία ΣΚΕΤΟ, δήλωσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ γελιούνται, ενώ τόνισε ότι πρέπει να μπει και αυτή στο «ενεργειακό παιχνίδι»

Θυμηθείτε: Προκαλεί ξανά τους Έλληνες: Αφού έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία, δήλωσε απροκάλυπτα ΑΥΤΟ στους Δελφούς για την Τουρκία

Νίκος Κοτζιάς: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις (σ.σ: στην Κυπριακή ΑΟΖ). Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο.
Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση.»

Τώρα, έχουμε αυτή την ανήκουστη πρόκληση μέσα στην Ελληνική Βουλή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Ελάτε να τα βρούμε σε μοντέλο Συμφωνίας των Πρεσπών» μιλώντας απροκάλυπτα για νέο συμβιβασμό.

Έτσι θα λυθούν τα Ελληνοτουρκικά λοιπόν;

Δείτε το βίντεο:

Τα σχόλια δικά σας

(φώτο: Eurokinissi)

  • 45
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...