• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν παίζονται! Οι νέες απαιτήσεις των Τούρκων για 150 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο!

Δεν παίζονται! Οι νέες απαιτήσεις των Τούρκων για 150 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο!

Με αυτούς θα πάμε για διάλογο;

Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», που θεωρείται το κατεξοχήν «πρακτορείο τύπου» της κυβέρνησης Ερντογάν, δημοσίευσε ξανά χάρτη με μαρκαρισμένα πάνω από 100 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας φέρει μία ακόμη απαίτηση την οποία δεν είχαμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια:

«Το βασικό πρόβλημα στο Αιγαίο: Πρέπει να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα στα νησιά και στις νησίδες EGAYDAAK».

Ονοματοδοσίες θέλουν επομένως οι Τούρκοι προκειμένου να μη θέσουν απλά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο, αλλά κατά την προσφιλή τακτική τους να ζητήσουν δήθεν δικαιώματα πάνω σε ελληνική γη!

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα EGAYDAAK. Πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας»,συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος ο Τούρκος αρθρογράφος.

Ο αριθμός των νησιών της περιβόητης λίστας «EGAYDAAK» που ανήκει στην τουρκική σφαίρα φαντασίας ανέρχεται στα 150!

Κατά τους Τούρκους αφορά νησιά ή βραχονησίδες (κατοικημένα ή μη) στα οποία υποτίθεται δεν έχει καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες το status quo και επομένως η Ελλάδα «παρανομεί» όταν τα χαρακτηρίζει ελληνικό έδαφος.

Δυστυχώς αυτή δεν πρόκειται για μία άποψη απλά μερικών ακραίων κύκλων στην Τουρκία, αλλά εκφέρεται ακόμη και από αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν και των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.