• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν αλλάζει ο Τούρκος! Θρασύτατη ανακοίνωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Διαστρέβλωση της ιστορίας»

Δεν αλλάζει ο Τούρκος! Θρασύτατη ανακοίνωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Διαστρέβλωση της ιστορίας»

Με αυτούς θέλουμε «συμφωνίες»;

Για διαστρέβλωση της Ιστορίας και φρικαλεότητες τον Μάιο του 1919 κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Ποντίων αβάσιμες και παραληρητικές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία τον Μάιο του 1919 κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όχι μόνο οδήγησε σε νίκη αλλά έβαλε τέλος στις φρικαλεότητες των δυνάμεων εισβολής».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπήρξε «εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου» και ανεβάζοντας τους τόνους την καλεί να μην ξεχάσει τις «φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στα εδάφη».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες και παραληρητικές δηλώσεις από την Ελληνική Βουλή και τις αρχές με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919 και την διαστρέβλωση της Ιστορίας» σημειώνει και αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία ιστορική βάση.

Κάνει λόγο για «φρικαλεότητες» που διέπραξαν οι «ελληνικές ομάδες κατοχής» τους πρώτους μήνες, ενώ τονίζει ότι «οι Σύμμαχοι θα έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις σκηνές φρικαλεότητας οι οποίες μετατράπηκαν σε μία επαίσχυντη εισβολή».

«Καλούμε την ηγεσία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την Ιστορία της δικής της χώρας, να θυμηθεί τις ελληνικές φρικαλεότητες που προκύπτουν από τις αναφορές της Επιτροπής Εισβολής και να αποδεχτεί τα ιστορικά γεγονότα των οποίων οι πράξεις καταγράφονται στο άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάνης σε παραβίαση των νόμων για τον πόλεμο» προσθέτει.

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «υπάρχουν σημαντικά διδάγματα για τη σημερινή ηγεσία της Ελλάδας που πρέπει να αντλήσει από το γεγονός ότι ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος έχρισε υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης τον Κεμάλ Ατατούρκ που ηγήθηκε τον αγών για την ανεξαρτησία τον Μάιο του 1919».

Κλείνοντας τονίζει: «Αντί να προσπαθεί να αντιστρέψει τα γεγονότα, καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί μας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στη βάση της συνεργασίας».

(sputniknews)