• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αυτά είναι τα…τετελεσμένα της συμφωνίας: Νατοϊκή πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη τον Ιούλιο

Αυτά είναι τα…τετελεσμένα της συμφωνίας: Νατοϊκή πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη τον Ιούλιο

Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά και πλέον δεν είναι στο χέρι της Ελλάδας η δημιουργία τετελεσμένων σχετικά με το γειτονικό κρατίδιο.

Πανηγυρίζοντας για την…μεγάλη του νίκη, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε μέσω Twitter την επίσημη πρόσκληση για ένταξη που δέχθηκε η χώρα του από το ΝΑΤΟ, μόλις μερικές μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα, είμαι χαρούμενος που ζούμε αυτές τις στιγμές μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ας είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από τη σημαία της χώρας μας, όταν αυτή φτάσει στον ιστό μπροστά από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ας σηκώσουμε τα κεφάλια μας και ας υπερβούμε τις διαφορές μας», σημείωσε ο ίδιος:

Το ενδεχόμενο πλέον η χώρα μας να θέσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι απίθανο, μιας και η ίδια η ελληνική πλευρά προέβη σε έναν…«έντιμο συμβιβασμό» για το ονοματολογικό.

Τόσο «έντιμος», που πλέον δόθηκε κάθε δικαίωμα στους Σκοπιανούς και τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιούν την «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα κατά το δοκούν.

Οι παρακάτω δηλώσεις δεν είναι κάποιου ακραίου οπαδού του αλυτρωτισμού του γειτονικού κρατιδίου, αλλά ανήκουν στον Σκοπιανό ηγέτη.

Με αυτά λοιπόν τα επιχειρήματα αλλά και με την υπογεγραμμένη από τους Κοτζιά και Τσίπρα, η σκοπιανή διπλωματία θα πάει τον επόμενο μήνα στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ αιτούμενη ένταξη στην Συμμαχία:

«Με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα. Επιτέλους μπορούμε να βγούμε στην επιφάνεια και να είμαστε μια φυσιολογική χώρα. Οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν για τις προοπτικές εδώ στη “Μακεδονία”, μπορούμε να παρέχουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας και στα παιδιά των μελλοντικών γενεών».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu