• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αυτά είναι τα τετελεσμένα από τις ελληνικές υπογραφές στις Πρέσπες: «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ‘ευρωπαϊκή Μακεδονία’»

Αυτά είναι τα τετελεσμένα από τις ελληνικές υπογραφές στις Πρέσπες: «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ‘ευρωπαϊκή Μακεδονία’»

Η ευθύνη για τα παρακάτω λόγια βαραίνει αποκλειστικά όσους στήριξαν την ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι στις Πρέσπες.

Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο βιώνουμε τις συνέπειες της ελληνικής υπογραφής που «έπεσε» πριν από λίγους μήνες στις Πρέσπες, δίνοντας κάθε δικαίωμα στα Σκόπια αλλά και όλο τον πλανήτη να μιλάει για…δύο Μακεδονίες, «μακεδονικές γλώσσες και μακεδονικές εθνότητες».

Αυτές τις μέρες μάλιστα που το πολιτικό θερμόμετρο στο γειτονικό κρατίδιο αυξάνεται εν όψει του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση των Σκοπίων κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τονίσει πως η ελληνική υπογραφή των Τσίπρα και Κοτζιά στις Πρέσπες είναι μία μοναδική για αυτούς (σκοπιανούς) ευκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα στην προεκλογικού τύπου καμπάνια του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δημιουργεί σποτάκια με κύριο πρόσταγμά του να είναι η «ευρωπαϊκή Μακεδονία», την οποία μάλιστα έχει ανάγκη η ίδια η Ευρώπη.

«Στη ζωή όλοι κάνουμε συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές», επισημαίνει ο Ζόραν Ζάεφ στο λογαριασμό του στο twitter, προσθέτοντας ότι ο «συμβιβασμός» που θα επιτευχθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών» παρέχει «ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές.

Αυτή είναι η κοινωνική και γονική μας ευθύνη μπροστά στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu