• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά είναι τα εξευτελιστικά για την Ελλάδα δήθεν «μέτρα καταπολέμησης του αλυτρωτισμού των Σκοπίων»

Αυτά είναι τα εξευτελιστικά για την Ελλάδα δήθεν «μέτρα καταπολέμησης του αλυτρωτισμού των Σκοπίων»

Μετά την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, του αυτοκινητοδρόμου και του σταδίου στα Σκόπια, υπάρχει σχέδιο για ανταλλαγή αγαλμάτων των Σκοπίων με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ουδείς γνωρίζει για ποια αγάλματα μιλούν, αλλά λένε σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό κατορθωτό τότε θα μείνουμε στις… πλακέτες.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην περίπτωση, που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με το Μαξίμου «οι γείτονές μας ήδη έχουν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητοδρόμου τους και του σταδίου τους.

Θα υπάρξει είτε ανταλλαγή αγαλμάτων με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ή σε περίπτωση που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ ο Ιππέας στην πλατεία των Σκοπίων θα έχει επιγραφή πως αναφέρεται στην… ελληνιστική περίοδο και θα σημειώνεται ότι συμβολίζει τη φιλία Ελλάδας – πΓΔΜ).

Εμείς πάντως θα παρακολουθούμε αν είναι εκεί οι πλακέτες…