• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρχισαν «βαριά» όργανα για την Μακεδονία – Αποστολή Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Βουλγαρία – Το ΣΚΟΤΕΙΝΟ σχέδιο σε εφαρμογή (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισαν «βαριά» όργανα για την Μακεδονία – Αποστολή Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Βουλγαρία – Το ΣΚΟΤΕΙΝΟ σχέδιο σε εφαρμογή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθεί η Ελλάδα...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο πλαίσιο αλλαγών συνόρων στα Βαλκάνια, δεν αποκλείεται σταδιακά να δημιουργηθεί κρατίδιο «Μακεδονίας» με «Δούρειο Ίππο» την ψεύδο-μακεδονική μειονότητα, η οποία ζητά αναγνώριση όχι μόνο από την Ελλάδα, όπως πολλάκις έχετε διαβάσει σε άρθρα μας (ΕΔΩ), αλλά και από την Βουλγαρία.

Εν ολίγοις, σε περίπτωση που φτάσουμε τελικά σε σημείο εγκαθίδρυσης Βαλκανικής Ομοσπονδίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, εδάφη θα παρθούν και από την Βουλγαρία, η οποία κατέχει ένας μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

Για του λόγου το ασφαλές, διαβάζουμε στο In.gr, πως στην έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) – στο πλαίσιο του διαλόγου για την Παρακολούθηση της Βουλγαρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη – ο γερμανός κοινοβουλευτικός Φρανκ Σβάμπε της Σοσιαλιστικής Ομάδας και ο Ούγγρος Ζολτ Νέμετ από την ομάδα του Λαϊκού Κόμματος, συνεχάρησαν μεν την πρόοδο στην εξωτερική πολιτική της Βουλγαρίας για την Συνθήκη Φιλίας και σχέσεων καλής Γειτονίας με τα Σκόπια, αλλά εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και την ρητορική μίσους κατά της μη αναγνωρισμένης «μακεδονικής μειονότητας».

Οι δύο εισηγητές αναφέρθηκαν στο «ανοικτό πρόβλημα της μη αναγνωρισμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Βουλγαρία, στην περιοχή του Πιρίν, όπου βρίσκονται τα αρχαία εδάφη των Ελλήνων.

Μάλιστα, οι Σβάμπε και Νέμετ επισκέφθηκαν την Βουλγαρία και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που εργάζονται σε θέματα μειονοτήτων, όπως οι Ρομά και οι «Ψεύδο-Μακεδόνες».

Στην έκθεσή τους καταγράφουν αρκετές ανησυχίες.

Διαβάζουμε, επί λέξει, από το In.gr:

  •  «Η ‘μακεδονική’ μειονότητα δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις βουλγαρικές αρχές, λόγω της αυστηρής εφαρμογής τυπικών κριτηρίων, παρόλο που αυτή η ομάδα έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία της να αποκτήσει τα οφέλη της προστασίας βάσει της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Μειονοτήτων».
  • Σύμφωνα με τους εισηγητές της, για τους «Μακεδόνες» στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία από την απογραφή του 2011, αλλά είναι καταχωρημένοι με άλλους 49 χιλιάδες ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως Εβραίοι, Ελληνες κ.λπ.

ΕΔΩ θα βρείτε ολόκληρη την έκθεση στα Αγγλικά.

Άραγε θα έρθουν και σε εμάς εισηγητές για την λεγόμενη «εθνική μειονότητα» των Σκοπιανών, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»;

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που άνοιξε την κερκόπορτα παράδοσης της Μακεδονίας στα ξένα συμφέροντα που ξεκίνησαν την «επίθεση» μέσω ευρωβουλευτών για να αναγνωριστεί ως «εθνική» η ψευδό-μακεδονική μειονότητα, όπου εκείνη βρίσκεται, και εν συνεχεία εδάφη από την Ελλάδα και την Βουλγαρία να τεθούν εν αμφιβόλω.

Την ώρα που χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής παραδέχθηκε πως με την απόφασή του να θέσει ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία», αντιμετώπισε προσωπικό ΚΟΣΤΟΣ, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, όσα ακολούθησαν κατά εκείνου και πολλοί τα χαρακτήρισαν ως «σενάρια συνωμοσιολογίας».

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •