• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αρχίσαμε: Η ΥΠΑΜ των Σκοπίων…ενοχλήθηκε από τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης!

Αρχίσαμε: Η ΥΠΑΜ των Σκοπίων…ενοχλήθηκε από τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης!

Αυτά είναι τα ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ τετελεσμένα των Πρεσπών.

Ηχηρή παρέμβαση έκανε η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων και αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναφορικά με τα συνθήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που ακούστηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Η ίδια με επικριτικό ύφος άφησε να εννοηθεί πως ήταν η τελευταία φορά που ακούγονται τέτοια συνθήματα για την Μακεδονία σε στρατιωτική παρέλαση, επικαλούμενη την ΣΥμφωνία των Πρεσπών.

Σε ένα παραλήρημα θράσους και ανθελληνισμού, η ΥΠΑΜ των Σκοπίων δήλωσε στο πρακτορείο «ΜΙΑ»:

«Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία.

Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία»

Οι παραπάνω δηλώσεις της αξιωματούχου των Σκοπίων προήλθαν έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε η ίδια σχετικά με τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην παρέλαση της 28ης στην Θεσσαλονίκη (και προφανώς όχι μόνο εκεί).

Μάλιστα η κ.Σεκερίνσκα έκανε ανοικτά λόγο για «δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση».

Αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει πρωτίστως να τις ακούσουν όσοι σκέφτονται να στηρίξουν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που τους αμέσως επόμενους μήνες θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή. 

Έπειτα από την πιθανή επικύρωσή της, δεν θα υπάρχει γυρισμός. 

Δηλώσεις σαν και αυτές της Σκοπιανής ΥΠΑΜ , όπως εξάλλου και η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργούν επικίνδυνα τετελεσμένα για την Μακεδονία και ολόκληρο τον ελληνισμό. 

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...