Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή τάξη του ΟΗΕ, Γιώργος Κατρούγκαλος, προέβη σε μία «παραπολιτική» αποκάλυψη σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
Ο ίδιος είπε στον «αέρα» του ρ/σ «Παραπολιτικά» πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να στηρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν πήγαινε εν τέλει στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία.
«Αν ο Μητσοτάκης πει “πάω για τη Χάγη” θα του λέγατε εσείς “ναι, είμαστε εκεί”;», ήταν η ερώτηση που τέθηκε και στην οποία απάντησε τα εξής:
«Είχα οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα να πω στον Δένδια ότι “εφόσον πάτε στη Χάγη με βάση την εθνική γραμμή, εμείς θα στηρίξουμε”. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να πάμε στη Χάγη το είχαμε επιδιώξει. Εμείς δεν θα κάναμε αντιπολίτευση δημαγωγίας. Υπάρχουν σε πολλά εθνικά θέματα κόκκινες γραμμές».
Σε άλλο σημείο ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως στο ενδεχόμενο μίας προσφυγής στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών θα υπήρχε πολιτικό κόστος, συγκρίνοντας μία τυχόν συμφωνία για το Αιγαίο (βλ. «Πρέσπες του Αιγαίου») με το Μακεδονικό και τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της απόφασης της Χάγης επειδή δεν θα δικαιωθούμε στο 100%», ειπώθηκε από την πλευρά των δημοσιογράφων μόλις ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη Χάγη.
Ο πρώην Υπουργός απάντησε τα εξής:
«Εμείς ήμασταν διατεθειμένοι τότε να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος που απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Και αυτό ακριβώς είναι το επιχείρημά μου.
Το να κρατάμε χωρίς επίλυση το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε της οριοθέτησης των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών και να προσπαθούμε απλώς με θέματα μικρής πολιτικής να συντηρούμε ένα καλό κλίμα ουσιαστικά αποβαίνει υπέρ της Τουρκίας γιατί αυτή κρατά την αναθεωρητικής της πολιτική, μας υπενθυμίζει κάθε φορά ότι δεν την έχει ξεχάσει και κάθε φορά προσθέτει και κάτι.
Δείτε μετά το 3:35 τη συζήτηση για τη Χάγη:
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Βίντεο: Η στιγμή από τη μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα στο Λούβρο
- Γνωρίστε την 101χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα! vid
- Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής της MED9 στη Σλοβενία
- Στο Ασκληπιείο της Κω ορκίστηκαν 40 αριστούχοι γιατροί από όλο τον κόσμο
- Τζόρτζια Μελόνι: “Η ημέρα εορτασμού του Χριστόφορου Κολόμβου ήρθε για να μείνει”,vid
- Μία τεράστιας σημασίας κίνηση που έγινε από την Κίνα
- Ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά: Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή
Κύρια Θέματα

















