• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτο: ΑΠΑΙΤΟΥΝ αίθουσα από τον δήμο Έδεσσας για την διδασκαλία της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» γλώσσας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: ΑΠΑΙΤΟΥΝ αίθουσα από τον δήμο Έδεσσας για την διδασκαλία της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» γλώσσας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το μεταναστευτικό να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας, όμως μεγάλες εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται στη χώρα μας και στο Σκοπιανό.

Μπορεί να μην ασχολούμαστε πλέον τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ΌΜΩΣ έχει υπογραφεί και πολλά από τα αποτελέσματά της τα ζούμε ήδη.

Σάλος έχει προκληθεί στην Έδεσσα τις τελευταίες μέρες, μετά την αίτηση να παραχωρηθεί από το δήμο αίθουσα, για τη διδασκαλία της «Μακεδονικής Γλώσσας».

Φυσικά αυτοί που ζητούν την αίθουσα είναι Σκοπιανοί, που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται ΑΜΚΕ, δηλαδή… «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και η εκπρόσωπός τους ονομάζεται Κρστε Μισίρκοβ

Όπως μεταδίδει το tastv.gr, «η ΑΜΚΕ Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας-Κρστε Μισίρκοβ, με έδρα την Αριδαία διοργανώνει μαθήματα εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας. Τα μαθήματα στην Αριδαία συνεχίζονται κανονικά παρά τα εμπόδια που έχουν συναντήσει. Στην  Έδεσσα ζητάνε χώρο και περιμένουν απάντηση από τον Δήμο Έδεσσας, όπου έχουν κάνει αίτηση. Αν δεν έχουν θετική απάντηση, τότε υπάρχει και άλλος δρόμος…

Τα μαθήματα γίνονται μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας, δωρεάν, μια ώρα την εβδομάδα (απογευματινές ώρες) . Η ΑΜΚΕ αναλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα (δηλ.εξοπλισμό: λαπτοπ κλπ.)», όπως αναφέρεται.

Φυσικά ο στόχος τους είναι ένας: Να επιτευχθεί αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

Δείτε το έγγραφο της αίτησης, όπως το έχει δημοσιεύσει η ίδια πηγή:

2019-11-07-200146
2019-11-07-200137

(φώτο: Eurokinissi)