Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.
«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!
Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.