• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απάντηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! «Ομπρέλα παρακολούθησης» της Τουρκίας: Πιάνει Αιγαίο, Κύπρο και Λιβύη (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! «Ομπρέλα παρακολούθησης» της Τουρκίας: Πιάνει Αιγαίο, Κύπρο και Λιβύη (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τους σημαντικότατους χάρτες που έδειξαν ΜΜΕ...

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η Τουρκία παρουσίασε την προσγείωση του πρώτου τουρκικού drone Bayraktar TB2 στο αεροδρόμιο Λευκονοίκο στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Τα drones Bayraktar TB2 είναι μεσαίας κατηγορίας έχουν μία εμβέλεια της τάξης των 150 χλμ από το σημείο ελέγχου και ανήκουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Τα drones Bayraktar TB2 εκτός από τα Κατεχόμενα βρίσκονται και στην Τρίπολη της Λιβύης.

Τόσο στο αεροδρόμιο των Κατεχομένων, όσο και στα τουρκικά πολεμικά πλοία υπάρχουν συστήματα ελέγχου για τα drones.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία «ομπρέλα» παρακολούθησης από τα τουρκικά drones στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το μήνυμα του Ερντογάν είναι σαφές: Η Άγκυρα θέλει αργά αλλά σταθερά να αυξήσει την παρουσία και τον έλεγχο της στην Ανατολική Μεσόγειο.

skai.gr

Μάλιστα, μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στα Κατεχόμενα και μαχητικά F-16, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» που επικαλείται την τουρκική, «το κατεχόμενο αεροδρόμιο αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων για να εισέρχονται τα αεροσκάφη».

Η απάντηση της Κύπρου

Ως απάντηση στη στρατιωτική θωράκιση του ψευδοκράτους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιταχύνει με τη σειρά της την ίδρυση βάσης για μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη Heron, γράφει η «Γενί Σαφάκ». «Μετά την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο της αμερικανικής γερουσίας, η Κυπριακή Δημοκρατία μη δίνοντας σημασία στις προειδοποιήσεις, πήρε από το Ισραήλ 8 οπλισμένα drones τύπου Heron, από τη Σερβία αγόρασε μέσα σε ένα χρόνο νέου τύπου βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα κι επίσης από τη Γερμανία 41 τανκς τύπου Leopard 2A4 και από τη Γαλλία 2 υποβρύχια», αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα πάντα με το Έθνος.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •