• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • «Ανίερη συμμαχία» Τουρκίας-Πακιστάν για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων – Ποιος ο κίνδυνος σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ανίερη συμμαχία» Τουρκίας-Πακιστάν για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων – Ποιος ο κίνδυνος σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα στρατηγικής σημασίας ταξίδι στο Πακιστάν για τον Ερντογάν προκειμένου να βρει ισλαμιστές συμμάχους.

Δεν πέρασαν πολλές βδομάδες από τότε που πακιστανικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο πάνω από το Αιγαίο, με το Πακιστάν να συνεχίζει να στρέφεται κατά της χώρας μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Με την υποβοηθούμενη στήριξη της Τουρκίας η έμμεση θέση της πακιστανικής ηγεσίας κατά της Ελλάδας μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί το ταξίδι-«αστραπή» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην χώρα της Άπω Ανατολής.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία της ισλαμοκρατούμενης χώρας, ο “σουλτάνος” δεν παρέλειψε να….ευχαριστήσει την διαχρονική στήριξη του Πακιστάν σε θέματα-«πληγές» για τον ελληνισμό.

Σε πρώτο πλάνο ο Ερντογάν έθεσε την πακιστανική βοήθεια κατά τη διάρκεια του…«απελευθερωτικού αγώνα του 1919-22», με το περίφημο κίνημα των «Νεότουρκων», γεγονότα τα οποία κατέληξαν στις σφαγές ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία.

«Δεν ξεχνάμε βεβαίως τη βοήθεια του Πακιστανικού λαού κατά τη διάρκεια του εθνικού απελευθερωτικού μας αγώνα. Οι αδερφοί μας Πακιστανοί θέλω να είναι σίγουροι για την φιλία της Τουρκίας.

Χθες ήταν το Τσανάκκαλε σήμερα το Κασμίρ. Αν δεν αγαπάμε εσάς που θα αγαπήσουμε;»

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να…ευχαριστήσει ξανά το Πακιστάν για την ευνοϊκή (προς την Τουρκία) στάση του στο Κυπριακό.

Οι ανθελληνικές αναφορές πολλές. Ο πραγματικός κίνδυνος όμως από τέτοιες δηλώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερος!

Πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω από απλές προκλητικές δηλώσεις επικοινωνιακού περιεχομένου με αποδέκτη την Αθήνα.

Ηγέτες σαν τον Ερντογάν είναι αρκούντως έξυπνοι για να καταλάβουν πως στην Ελλάδα με παρόμοιες δηλώσεις…αγάπης προς το Πακιστάν θα μπορούσε να καλλιεργήσει το κατάλληλο κλίμα εντός της χώρας μας.

Πως θα το κάνει αυτό; Μία απλή και μόνο ματιά στα στοιχεία για τις εθνότητες των αλλοδαπών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Χιλιάδες επί χιλιάδων εν Ελλάδι Πακιστανοί , σε συνεχή μάλιστα επαφή με την μακρινή τους πατρίδα, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την τουρκο-πακιστανική φιλία, πόσο μάλλον στην περίπτωση που πολωθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα με υπαιτιότητα της Άγκυρας.

Στο απευκταίο λοιπόν σενάριο μίας συμπλοκής με την γειτονική Τουρκία, αρκούν μερικοί αποφασισμένοι από τους παραπάνω χιλιάδες προκειμένου να…υπερασπιστούν την τουρκο-πακιστανική φιλία.

(φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...