• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι στο Αιγαίο – Μια ανάσα από τις Οινούσσες το τουρκικό ερευνητικό Piri Reis (φωτό)

Ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι στο Αιγαίο – Μια ανάσα από τις Οινούσσες το τουρκικό ερευνητικό Piri Reis (φωτό)

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τις Οινούσσες κινήθηκε το ερευνητικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις», όπως φαίνεται από τα στοιχεία της διαδρομής του που δίνει η ιστοσελίδα marinetraffic και επιβεβαιώνει πηγή του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Αύριο λήγει η NAVTEX 0677/18, με την οποία η Άγκυρα, μέσω του σταθμού της Σμύρνης, είχε εξαγγείλει ότι το πλοίο θα βγει για έρευνες κοντά στον κόλπο του Ιλντίρ, το χρονικό διάστημα από 27 μέχρι και 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πορεία που έχει δηλωθεί στο marinetraffic το «Πίρι Ρέις» πρόκειται να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Ιλντίρ τις επόμενες ώρες.

Με τη συγκεκριμένη NAVTEX η Τουρκία δεν παραβιάζει ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο εμφανίζει στο Αιγαίο και δίπλα στις νησίδες των Οινουσσών, πάνω από τις οποίες έχουν πετάξει ουκ ολίγες φορές τουρκικά μαχητικά, ανεβάζοντας την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ένα σκάφος που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Πηγή του Πολεμικού Ναυτικού επιβεβαίωσε πως μέχρι στιγμής το τουρκικό ερευνητικό κινείται κοντά μεν στην οριογραμμή αλλά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρακολουθείται στενά από πλωτό του Λιμενικού.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu