• Αρχική
  • Άρθρα
  • Anadolu: «Τα νησιά που εξόπλισε η Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Τουρκία»

Anadolu: «Τα νησιά που εξόπλισε η Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Τουρκία»

Επιμένουν στο αφήγημα της αποστρατικοποίησης νησιών οι Τούρκοι.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας “Anadolu”, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης  Τούρκων Ρόδου, Κω και  Δωδεκανήσων-Τουρκίας (ROİSDER), Μουσταφά Καϊμακτσί, έκανε λόγο για άμεση ανάγκη πλήρους αποστρατικοποίησης των νησιών πλησίον της Τουρκίας καθώς αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας του.

Επί της ουσίας, με αυτού του είδους τις δηλώσεις που κάνουν μέχρι και Τούρκοι Υπουργοί (βλ.Ακάρ), καταμαρτυρούν πόσο μειονεκτούν στρατηγικά στην περίπτωση γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν μέσα στο παραλήρημά του, ο Μουσταφά Καϊμακτσί τόνισε:

«Η Αθήνα μετέτρεψε τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις. Αυτή την στιγμή εξόπλισε 18 νησιά κάνοντας τα οπλοστάσιο. Για αυτό τον λόγο αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την Τουρκία.

Η Ελλάδα ενεργώντας κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες και μετέτρεψε τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσιο.

Κατασκεύασε αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο και εγκατέστησε πολεμικά αεροσκάφη. Η Τουρκία εν τέλει θα μεταφέρει το θέμα του status των νησιών και του εξοπλισμού τους στο διεθνές δικαστήριο και η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις διατάξεις της συμφωνίας των Παρισίων του 1947».

(ΦΩΤΟ:Screenshot)