• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΙΣΧΟΣ! Πρωτοφανής δήλωση Ερντογάν, για την Γενοκτονία των Ποντίων

ΑΙΣΧΟΣ! Πρωτοφανής δήλωση Ερντογάν, για την Γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Ερντογάν είναι γνωστό ότι προκαλεί τον ελληνισμό, με τις κατά καιρούς ακραίες δηλώσεις που κάνει. Τα πράγματα που είπε όμως για τους Πόντιους, είναι πραγματικά ΑΙΣΧΡΑ!

Τι δήλωσε: «Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Ανάλυση των δηλώσεών του: Ο Ερντογάν γιορτάζει την Γενοκτονία των Ποντίων. Είναι τόσο αισχρές οι δηλώσεις του, που δεν το χωράει ο νους μας. Αυτή είναι η πραγματική Τουρκία. Αυτή είναι η “κάστα” που εξουσιάζει την γειτονική χώρα και κάποιοι ακόμα λένε ότι υπάρχει ελληνοτουρκική φιλία.

Θα αντιδράσει σωστά η ελληνική κυβέρνηση επιτέλους;

Τι “δεν καταλάβαμε”: Οι Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια ελληνικής γης. Έχουν πατήσει πόδι στην Ξάνθη μέσω του Προξενείου τους. Καθημερινά κάνουν παραβιάσεις. Έχουν εισβάλει στην ελεύθερη Κύπρο και προσπαθούν να κάνουν γεωτρήσεις και δηλώνουν χαρούμενοι για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Photo:eurokinissi