«Ένας από τους βασικούς στόχους, να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ηρεμία με την Τουρκία. Η Ελλάδα εξοπλίστηκε περισσότερο, έχουμε πιο δυνατή φωνή στο εξωτερικό, μέσα από τη διεθνοποίηση των ελληνοτουρκικών καταφέραμε να εδραιώσουμε την ελληνική θέση ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στον ΑΝΤ1.
Αναλυτικότερα:
«Βλέπουμε στροφή του Τούρκου Προέδρου στη Δύση. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας γιατί οδηγεί σε εξομάλυνση. Δεν είμαστε επιθετική δύναμη, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.
Εμείς θελουμε να βαδίσουμε στην ειρηνική συνύπαρξη χωρίς επίλυση ενδεχομένως ή και στην επίλυση. Δεν είναι της παρούσης. Ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος έκαναν ένα πρώτο βήμα. Έχουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές, η Τουρκία τις δικές της. Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση έδειξαν ότι ξέρουν να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και εθνικά δίκαια. Καμία παραχώρηση στις εθνικές κόκκινες γραμμές.
ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι τα θέματα που βάζουμε στο τραπέζι. Και μόνο η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης από την Τουρκία είναι υποχώρηση. Καμία υποχώρηση που δεν πρέπει να γίνει δεν θα γίνει. Θελουμε επίλυση αλλά μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά και χωρίς επίλυση».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όλα τα μυστικά για να κάψετε λίπος φέτος τον χειμώνα
- Μητσοτακης: Η Θράκη μετατρέπεται σε διεθνές ενεργειακό κέντρο
- Ακόμα περισσότερα μέτρα για τον απλό κοσμάκη σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο;
- Φλωρίδης: Έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για πλαστογράφηση υπογραφών κατά την ίδρυση πολιτικού κόμματος
- Συνάντηση Β. Κικίλια στο Κάϊρο με επίκεντρο την συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου
- Το μυστικό για πλούσια και ζωντανά μαλλιά: 10 αποτελεσματικοί τρόποι για να δώσετε έξτρα όγκο στα μαλλιά σας
- ΔΥΠΑ: Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα – Ισχυρή σύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας
- Πακιστάν: 12 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ
- Μ. Χαρακόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα οι ενεργειακές συμφωνίες – Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας
- Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»









