• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άγρια πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο – Παρέμβαση και από το ΥΠΑΜ: «Καμία κατάληψη ελληνικού εδάφους»

Άγρια πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο – Παρέμβαση και από το ΥΠΑΜ: «Καμία κατάληψη ελληνικού εδάφους»

«Πόλεμος» ανακοινώσεων αλλά και....διαβημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Σε κορυφαίο θέμα των τελευταίων ωρών έχει μετατραπεί η φημολογία περί κατάληψης ελληνικού εδάφους στον νότιο Έβρο, κάτι που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ξένα ΜΜΕ.

Άμεση ήταν τόσο η αντίδραση των πολιτικών κομμάτων όσο και του ίδιου του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον Νίκο Δένδια να κάνει λόγο για «fake news».

«Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης» αναφέρει σε γραπτή απάντησή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που νωρίτερα είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ξένη δύναμη βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια τονίζει πως «η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής”, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

Επισημαίνει περαιτέρω πως «είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση».
Καταληκτικά, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια αναφέρει πως «επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news» και προσθέτει:

«Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι “στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες” και όχι η Τουρκία!».


Παρέμβαση και από το Υπουργείο Άμυνας

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σημερινή του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, το ΥΠΕΞ είχε απορρίψει οποιαδήποτε δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κατάληψη ελληνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις στον Νότιο Έβρο:

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

(φωτο:eurokinissi)