Α.Τσίπρας για Σκοπιανό: «Στόχος μας η λύση μέχρι το τέλος Ιουνίου»

Το πόσο κοντά είναι οι εμπλεκόμενες πλευρές για συμφωνία στο Σκοπιανό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός από τη Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο…ξενύχτι του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, την πρόοδο στις συνομιλίες αλλά και στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να αναζητηθούν από εδώ και πέρα.

Ειδικότερα όσο αφορά το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία.

 Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες και σήμερα να συνεχίσουμε. Θα υπάρξουν και επόμενα βήματα με στόχο να ξαναβρεθούμε στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Στόχος να προλάβουμε τη σύνοδο κορυφής στα τέλη του Ιούνη».

Ακόμη  ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγο νωρίτερα, εκτίμησε πως ο πήχης έχει ανέβει αρκετά, τονίζοντας πως το νέο αυτό κράτος θα πρέπει να «διαχωρίζεται από την ελληνική Μακεδονία»:

«Θέλουμε να διαχωρίζεται η ελληνική Μακεδονία και η ιστορία της απ’ την χώρα που πολύ αργότερα δημιουργήθηκε, είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές, οφείλω όμως να μην δώσω άλλες διευκρινίσεις προτού έχουμε τη θέση της γειτονικής χώρας πάνω σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu