122 ημέρες αιχμάλωτοι στα Τουρκικά κελιά – Η Ελληνική πλευρά είναι απαισιόδοξη

Εδώ και 122 ημέρες, δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Τουρκία.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Δυστυχώς η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια δύσκολο περίοδο και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε να ασκούνται οι κατάλληλες πιέσεις στην Τουρκία. Η συνεχιζόμενη κράτηση των στρατιωτικών, δείχνει την αδυναμία της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα.

Περιμένουμε ακόμα την βοήθεια των Ευρωπαίων, οι οποίοι εννοείτε ότι δεν ενδιαφέρονται. Ακόμα και ο κατά κοινή ομολογία αισιόδοξος κύριος Κουβέλης, πλέον δεν είναι και τόσο αισιόδοξος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΝΕΑ” και στο ερώτημα εαν αναμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της γειτονικής χώρας και απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά την επανεκλογή του κ. Ερντογάν είναι ξεκάθαρος δηλώντας “Δυστυχώς όχι”.

Όταν ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας λέει τέτοια πράγματα, καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Είμαστε εντελώς αδύναμοι να διαχειριστούμε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Είναι αδιανόητο σε καιρό ειρήνης, δύο στρατιωτικοί μας να βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν την ελευθερία τους, επειδή υποτίθεται ότι πάτησαν το «πόδι τους», στο Τουρκικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής (των δύο στρατιωτικών). Απλά βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία του Σουλτάνου.

  • 107
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...