Μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα την Τουρκία αλλά και την Ελλάδα να εγκαταλείψουν κάθε στρατιωτική κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση για το φυσικό αέριο που τις φέρνει αντιμέτωπες στην ανατολική Μεσόγειο.
«Πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς, αλλά μέσω των κανονικών μηχανισμών, μέσω των διεθνών αποφάσεων, ιδιαίτερα για τα (σ.σ.: ενεργειακά) δικαιώματα που συνδέονται μ’ αυτή την περιοχή», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.
«Πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού και να γίνεται προσφυγή σε διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σας εξαπάτησαν»: Ηχηρή παραίτηση αξιωματούχου του Τραμπ εξαιτίας του πολέμου
- Συναγερμός για ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε λίμνη στη Χαλκιδική
- Νετανιάχου: Με την εξόντωση του Λαριτζανί, το Ισραήλ δίνει στους Ιρανούς την ευκαιρία να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους
- Άνθρωπος του Πούτιν: «Οι μάσκες έπεσαν για τους πολεμοκάπηλους της Ε.Ε.»
- Γεραπετρίτης: Να μην παραμελήσουμε την Ουκρανία
- Η τρομακτική στιγμή που ΙΧ στον «αυτόματο πιλότο» πήγε να πέσει από γέφυρα, vid
- Βερολίνο: Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο
- Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν το Στενό του Oρμούζ
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο









