• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα γίνει; Στην Λευκωσία ο Δένδιας, στοίχημα η ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

Θα γίνει; Στην Λευκωσία ο Δένδιας, στοίχημα η ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

dendias_1

Οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας όσον αφορά στην ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζονται με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Κύπρο, την Τρίτη (18/08).

Για τις 11.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος φτάνει αύριο στην Κύπρο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Στις 13.30 το μεσημέρι, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας θα γίνει δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στοίχημα αποτελεί η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.