Αγιασμός στον τεράστιο, φωτεινό Τίμιο Σταυρό που έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και φαίνεται μέρα και ιδιαίτερα εντυπωσιακά τη νύχτα στην Αδριανούπολη και τις άλλες τουρκικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, ενώ τις ακολουθίες του αγιασμού και του Μικρού Αποδείπνου παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.
O υπερμεγέθης και εντυπωσιακός ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ όπως θα δείτε και στα ΒΙΝΤΕΟ, τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στο ψηλότερο σημείο του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής και υπερυψώθηκε με ειδική κατασκευή, ώστε να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά μέσα στην Τουρκία.
Τον βλέπουν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας και των άλλων χωριών της περιοχής, αλλά και οι αστυνομικοί με τους στρατιώτες μας που φυλάνε τα σύνορα κάθε βράδυ και κάνουν περιπολίες για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών από διάφορα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων.
ΠΗΓΗ ekklisiaonline
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)









