Τελικά που κατευθύνεται το Barbaros; Όλα τα σενάρια

Μπορεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» να αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και να πλέει σε διεθνή ύδατα,

ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί ο επόμενος σταθμός του, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στίγμα επ’ αυτού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «Μπαρμπαρός», που τις προηγούμνενες ημέρες βρισκότανσ την κυπριακή ΑΟΖ, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Λευκωσίας, αναχώρησε από την περιοχή όπου βρισκόταν γύρω στις 10 βράδυ της Πέμπτης, κινήθηκε ανατολικά της Κύπρου και μέχρι πριν λίγη ώρα βρισκόταν, σύμφωνα με το Marinetraffic, βόρεια της Κύπρου και με κατεύθυνση προς τα δυτικά, με ταχύτητα 9,1 κόμβων και χωρίς να τραβά καλώδια για τη διεξαγωγή ερευνών.

.

barbaros_marine

Σενάρια και υποθέσεις

Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κάποια καινούρια NAVTEX που να δεσμεύει νέα περιοχή για έρευνες από το συγκεκριμένο πλοίο, δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την πορεία του «Μπαραμπαρός».

Με την αποχώρησή του από την κυπριακή ΑΟΖ, η πρώτη υπόθεση το ήθελε να κατευθύνεται προς το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης, εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησε, ωστόσο δεν επαληθεύτηκε. Άλλη υπόθεση το ήθελε να κινείται προς την Αττάλεια, χωρίς όμως να δείχνει πως έχει έχει κατεύθυνση προς εκείνη την περιοχή.

Έτσι, το μυστήριο εξακολουθεί να υφίσταται και με δεδομένες τις απρόβλεπτες κινήσεις των Τούρκων, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η παρουσία του στα νότια Καρπάθου και Ρόδου, σε ένα σενάριο που αν επαληθευτεί, τότε θα «τορπιλίσει» τις διπλωματικές προσπάθειες που έχει ξεκινήσει η Ελλάδα για διάλογο με τη γείτονα χώρα.

(protothema – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί