Συνεχίζονται οι «περίεργες» -όπως χαρακτηρίζονται από στελέχη της Ελληνικής ακτοφυλακής- αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών σε βραχονησίδες του Αιγαίου.
Αυτή την φορά σειρά πήρε το Φαρμακονήσι, στο οποίο αποβιβάστηκαν όπως θα δείτε στο βίντεο Αφρικανοί άντρες, οι οποίο ουδεμία σχέση έχουν με πόλεμο, πρόσφυγες, οικογένειες και Συρία.
Όπως αναφέρει το Star, έμπειροι λιμενικοί αποκαλύπτουν ότι μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι ενέργειες των δουλεμπόρων. Από την πλευρά τους εκτιμούν ότι σκοπό έχουν την διάσπαση των δυνάμεων πλωτών μέσων.
Όπως εξηγούν στον τηλεοπτικό σταθμό: «Η απόβαση στο Φαρμακονήσι την ίδια στιγμή με την απόβαση μεταναστών στο νησάκι της Ψερίμου, αλλά και στο Αγαθονήσι ταυτόχρονα, είχαν σαν αποτέλεσμα να κινηθούν σκάφη του Λιμενικού από τη Σάμο, την Κάλυμνο και την Κω, όπου ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έτσι και αλλιώς κύματα μεταναστευτικών ροών».
Οι περισσότεροι που περισυνέλλεξαν το Λιμενικό και το σκάφος της Frontex είναι από αφρικανικές χώρες στην πλειοψηφία τους άνδρες.
Εν τω μεταξύ, αύξηση παρουσιάζουν οι «μεταναστευτικές» ροές από τα υπό κατοχή παράλια της Μικράς Ασίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 226 «πρόσφυγες και μετανάστες» έφθασαν στα ελληνικά νησιά, με τους κατοίκους αυτών να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 65% αυτών θεωρεί τους «μετανάστες/πρόσφυγες» απειλή.
Την ίδια στιγμή, ο διάλογος ανάμεσα στην περιφέρεια και την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο επίταξης εκτάσεων, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, με την Τουρκία να τρίβει τα χέρια της.
ΦΩΤΟ video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ευρωπαϊκή Ένωση
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Αποκλεισμός των σηράγγων στα Τέμπη αύριο
- Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν: Αυτό το σχέδιο ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για την Βενεζουέλα
- Κυβερνητικές εξαγγελίες: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν με επιστολή τους αγρότες από 14 μπλόκα
- Taste Atlas: Τα 6 ελληνικά γλυκά που βρίσκονται στα 100 καλύτερα του 2026 – “Βασιλιάς” τα μελομακάρονα
- Οι ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενη αγορά της Γροιλανδίας
- Η Ευρώπη στον πάγο: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, έκλεισαν σχολεία – Στους -24 βαθμούς η Αυστρία
- ΣΥΡΙΖΑ: «Κούφια» λόγια και «ανέξοδες» υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους αγρότες








