• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα Η.Α.Ε. θα εκπαιδεύουν το τεχνικό προσωπικό τους στην Ε.Α.Β.

Τα Η.Α.Ε. θα εκπαιδεύουν το τεχνικό προσωπικό τους στην Ε.Α.Β.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της ομάδας εργασίας του στα Η.Α.Ε. κρίνεται ως άκρως εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές αφού υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας και της Άμυνας με τα Η.Α.Ε. να ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την Ε.Α.Β. .

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την κυβέρνηση των Εμιράτων, οι Άραβες ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να μεταβαίνουν οι τεχνικοί εδάφους της αεροπορίας τους στην Ελλάδα για εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Β. . Μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω την πρότασή τους ζητώντας από την ελληνική πλευρά την ενοικίαση χώρου 90 στρεμμάτων περίπου εντός του στρατοπέδου “ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ” στην οποία θα κατασκευάσουν το χώρο φιλοξενίας των τεχνικών τους κατά τη διαμονή τους στη χώρα μας.

Τα Η.Α.Ε. θα συνομιλήσουν με το ΓΕΕΘΑ για την κατάρτιση του σχεδίου του συμβολαίου με τα Η.Α.Ε. για το πρόγραμμα αυτό θα συζητηθεί άμεσα και θα ακολουθήσει η υπογραφή του από εξουσιοδοτημένους ακολούθους του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ και των Η.Α.Ε. . Με την έγκριση του σχεδίου, η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΣ θα εγκρίνει τα σχέδια και τις μελέτες για την ανέγερση των εγκαταστάσεων και τα Η.Α.Ε. θα αρχίσουν την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών με δικά τους έξοδα στο χώρο που προαναφέραμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Η.Α.Ε. έχουν φέρει τεχνικό προσωπικό τους στην Ελλάδα για εκπαίδευση από Έλληνες τεχνικούς με την προηγούμενη συνεργασία να γίνεται σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα αλλά αν λήγει άδοξα λόγω τυχαίου περιστατικού. Παρ’ όλα αυτά, η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με τα Η.Α.Ε. δείχνει να εμβαθύνεται με φανερά οφέλη και για τις δύο πλευρές.