Συνεχής κλιμάκωση στον Έβρο – Τούρκοι άνοιξαν και πάλι πυρ κατά Ελλήνων στρατιωτικών

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς των Τούρκων είχαμε το βράδυ της Παρασκευής,

αυτή την φορά στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της έντασης που δημιουργούν τις τελευταίες ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι πυροβολισμοί στο Τυχερό, όταν δύο φορές Τούρκοι πυροβόλησαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, γύρω στις 10 το βράδυ οι μικτές περιπολίες Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών, αντιλήφθηκαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να πλέει στον ποταμό Έβρο και να κάνει ελιγμούς, ενώ την ίδια στιγμή από την τουρκική όχθη άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Μέσα στη νύχτα, οι Έλληνες που περιπολούσαν εκεί δεν μπόρεσαν να διακρίνουν αν ήταν στον αέρα, αβολίδωτα ή κανονικά πυρά, αλλά επειδή γνωρίζουν καλά γιατί ακολουθούν αυτή την τακτική οι Τούρκοι, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή.

Αξιωματικοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον Έβρο και την αυξημένη επιθετικότητα των Τούρκων, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τέτοιου είδους ενέργειες και θεωρείται βέβαιο ότι έχουν το «οκ» της τουρκικής ηγεσίας.

Είναι ενδεικτικό πως παρότι και χθες οι Τούρκοι πυροβολούσαν στον αέρα, στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώθηκε πως πυροβόλησαν και σε δέντρα στην Ελληνική πλευρά.

Λίγη ώρα αργότερα και σε σημείο αρκετά μέτρα πιο κάτω από το συγκεκριμένο περιστατικό, έγινε απόπειρα να περάσουν με βάρκες στην ελληνική πλευρά αλλοδαποί με την βοήθεια των διακινητών και την στήριξη από τις τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η κύρια διαφορά με τα προηγούμενα δύο επεισόδια πυροβολισμών που έλαβαν χώρα νωρίτερα αυτή την βδομάδα ήταν πως δεν είχε επιχειρηθεί να μεταφερθούν αλλοδαποί στην ελληνική πλευρά.

(Με πληροφορίες από Evrosnews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί