«Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μπελέρη.
«Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά», πρόσθεσε.
«Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλον αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την ελληνική εθνική μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης.
«Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ν. Αρμένης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης
- Ακόμα πιο απρόβλεπτο τώρα το Ιράν: Ο πολυεπίπεδος μηχανισμός που καλούνται να νικήσουν οι ΗΠΑ









