• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σύγκρουση» με τους «Τούρκους» του Καυκάσου: Ανακλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν

«Σύγκρουση» με τους «Τούρκους» του Καυκάσου: Ανακλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν

Σημαντική εξέλιξη την ώρα που μαίνεται η σύγκρουση στον Ναγκόρνο Καραμπάχ...

Στην ανάκληση του Ελληνα πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προέβη στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα.

Αιτία οι ανυπόστατοι και προσβλητικοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Η ρητορική αυτή φυσικά πηγάζει από την Τουρκία.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: 

“Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια”.