Συγκινητική πρωτοβουλία Ελλήνων για να βοηθήσουν με τρόφιμα ομογενείς

Έλληνες της Μελβούρνης πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν ομογενείς που βρίσκονται με προσωρινή βίζα και τώρα έχασαν τις εργασίες τους λόγω του κορονοϊού. Στην ευαισθητοποίηση των ομογενών συνέβαλαν τα δημοσιεύματα του «Νέου Κόσμου» που ανακίνησε το όλο θέμα προς κάθε κατεύθυνση. Για την ώρα, πάντως, η κυβέρνηση κάνει ελάχιστες παραχωρήσεις, όπως γράφουμε σε άλλη στήλη. […]

Έλληνες της Μελβούρνης πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν ομογενείς που βρίσκονται με προσωρινή βίζα και τώρα έχασαν τις εργασίες τους λόγω του κορονοϊού.

Στην ευαισθητοποίηση των ομογενών συνέβαλαν τα δημοσιεύματα του «Νέου Κόσμου» που ανακίνησε το όλο θέμα προς κάθε κατεύθυνση. Για την ώρα, πάντως, η κυβέρνηση κάνει ελάχιστες παραχωρήσεις, όπως γράφουμε σε άλλη στήλη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ομογενείς που πήραν την πρωτοβουλία τονίζουν:

«Αγαπητοί μας συμπάροικοι, συμπατριώτες, μέσα από δημοσιεύματα της παροικιακής εφημερίδας ‘Νέος Κόσμος’, αλλά και ιδιαίτερες αναφορές των ραδιοφωνικών παραγωγών και των αμέτρητων τηλεφωνικών παρεμβάσεων ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΥΘΜΟΣ, ήρθε στην επιφάνεια το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα διαβίωσης που αρχίζουν και αντιμετωπίζουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα άτομα συμπατριώτες μας που βρίσκονται εδώ με φοιτητική ή προσωρινή βίζα (ή κάποιου άλλου τύπου βίζα) και που δεν δικαιούνται κρατική βοήθεια.

Διαβάζοντας, ακούγοντας και διαπιστώνοντας και εμείς οι ίδιοι το πρόβλημα αυτό, αποφασίσαμε μια μικρή ομάδα ατόμων, να δημιουργήσουμε ένα «έκτακτο κοινωνικό παντοπωλείο» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να τα διαθέσουμε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη…

Γι’ αυτό, παίρνουμε το θάρρος να ζητήσουμε τη βοήθειά σας, και να προσφέρετε και εσείς όπως μπορείτε (ΟΧΙ χρηματικά, αλλά με τρόφιμα) σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.

Επίσης, εάν γνωρίζετε συμπατριώτες μας κατόχους προσωρινής βίζας, που χρειάζονται βοήθεια, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαζί θα θέλαμε να βοηθήσουν και οι επιχειρήσεις τροφίμων.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι καθαρά ιδιωτική και εθελοντική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γρηγορότερο η ενέργεια και προσπάθειά μας αυτή θα στεγαστεί και θα ενσωματωθεί υπό την αιγίδα της οργανωμένης παροικίας, γιατί μόνο ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ και μόνο οργανωμένες και συλλογικές προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί