• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στον Έβρο οι στρατιώτες μάχονται, στην Θεσσαλονίκη υπέγραψαν μνημόνιο με την Τουρκία

Στον Έβρο οι στρατιώτες μάχονται, στην Θεσσαλονίκη υπέγραψαν μνημόνιο με την Τουρκία

Το «παρών» και εγκάθετοι από την Θράκη...

Στα σύνορα μαίνονται οι προσπάθειες παραβίασης των Ελληνικών συνόρων με την καθοδήγηση των Τούρκων. Ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη, εξαγωγείς και επιχειρηματίες από  τις δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο «ΕΘΝΟΣ», το βράδυ της Τρίτης σε κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση ο ΣΕΒΕ και το Turkish-Greek Business Council υπέγραψαν κείμενο για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται, στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Turkish-Greek Business Council με επικεφαλής τον πρόεδρό του Λεβέντ Σαδίκ (υψηλόβαθμο στέλεχος της μειονότητάς και γιο του τουρκόφρονα Αχμέτ Σαδίκ πρώην βουλευτή Ροδόπης με το μειονοτικό κόμμα «Εμπιστοσύνη» που μετεξελίχτηκε στο κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», εκτελώτνας εντολές απευθείας από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, «τον ΣΕΒΕ εκπροσώπησαν ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Εφέ Τσεϊλάν και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Βόρειας Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών μέσω της συνεργασίας ελληνικών και τούρκικων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο Εφέ Τσεϊλάν, Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως το μνημόνιο συνεργασίας ΣΕΒΕ-DEIK είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα τονίζοντας ότι οι δύο οικονομίες είναι ανταγωνιστικές, αλλά είναι και συμπληρωματικές.

Έπειτα, αναφέρθηκε στην δυναμική της Βόρειας Ελλάδας, θεωρώντας πως η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει.

Σημειώνεται πως η Τουρκία εποφθαλμιά και την συμπρωτεύουσα, όχι μόνο το Αιγαίο, την Κρήτη και την Θράκη.

ΦΩΤΟ eurokinissi