Στο ίδιο έργο θεατές! Κυρώσεις-«χάδια» στην Τουρκία από την Ε.Ε. με «αν» και «εφόσον»

Παρά τις 6μηνες προκλήσεις της Άγκυρας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος αναμένεται να προκαλέσει η διαφαινόμενη απόφαση της Ε.Ε. για «light κυρώσεις» κατά της Τουρκίας και επανεξέταση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters τα τελευταία λεπτά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρεται να καταλήγει σε ένα προσχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής συνόδου που ναι μεν περιλαμβάνει την Τουρκία, διευκρινίζοντας όμως πως οι όποιες κυρώσεις δεν θα προκαλέσουν βαρύ οικονομικό πλήγμα στη χώρα.

«Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά την Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο εν λόγω προσχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται ρητά πως θα υπάρξει διεύρυνση των κυρώσεων που θα αφορούν όμως ΜΟΝΟ πρόσωπα και εταιρείες που σχετίζονται με τις παράνομες τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική.

Όλα αυτά με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής..την άνοιξη!

Τα «εφόσον» και «αν» σχετικά με τα μελλοντικά μέτρα που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ παρθούν κατά της Τουρκίας κυριαρχούν στο προσχέδιο.

Επί παραδείγματι:

«Εφόσον συμφωνηθεί, η Ε.Ε. θα προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου κυρώσεων και εάν χρειαστεί θα επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής».

Και αυτή τη φορά η Ευρώπη εμφανίζεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, απειλώντας με κυρώσεις-«χάδια» τον Ερντογάν και αφήνοντας ξανά τον ελληνισμό (Ελλάδα-Κύπρο) εκτεθειμένο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί