• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην πιο ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ! Οι πιο κατάλληλοι ΑΠΑΝΤΟΥΝ στην Τουρκία: Σταμάτα τώρα ΑΥΤΟ που κάνεις (vid)

Στην πιο ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ! Οι πιο κατάλληλοι ΑΠΑΝΤΟΥΝ στην Τουρκία: Σταμάτα τώρα ΑΥΤΟ που κάνεις (vid)

THRAKI_SYNORA
Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα…

Μαζί με το Αιγαίο, η Τουρκία θέτει και θέμα Θράκης, κατηγορώντας την Ελλάδα πως ασκεί πιέσεις στους τουρκόφρονες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην Άγκυρα δίνει η ίδια η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία δεν αποτελείται φυσικά μόνο από εκείνους που δηλώνουν υποταγή στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και την γείτονα, αλλά και από Έλληνες Πομάκους και Ρομά.

Μέλη της μειονότητας, Έλληνες μουσουλμάνοι, καλούν την Τουρκία να σταματήσει να αναμειγνύει την Θράκη στα σχέδια της και να τους αφήσει στην ησυχία τους, καθώς συνυπάρχουν αρμονικά με του Έλληνες χριστιανούς.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και να παύσει να εντάσσει τους μουσουλμάνους της Θράκης στα αποσταθεροποιητικά παιχνίδια της.

«Ζούμε αρμονικά, η συνύπαρξή μας συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια», απαντά ο τοποτηρητής μουφτείας Κομοτηνής, Χαλίντ Τζιχάντ, στην εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος έθεσε προσφάτων θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη και «εκλογών μουφτήδων», οι οποίοι μέχρι σήμερα διορίζονται από το Ελληνικό Κράτος. Η Άγκυρα θέλει εκλογές για να πάρει τον έλεγχο.

«Είμαστε όλοι Έλληνες Πολίτες. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. (…)

Κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μικρά Πομακόπουλα για να τα κάνουν γενίτσαρους», προειδοποιούν οι Πομάκοι.

Η απάντηση των Ελλήνων μουσουλμάνων στην Άγκυρα είναι πολύ σημαντική αυτή την δύσκολη ώρα. Ωστόσο, και το Κράτος, αφού τα έχει πάει περίφημα σε Έβρο και Αιγαίο, ήρθε η ώρα να «οχυρώσει» και τα Πομακοχώρια από τα τουρκικά απλωμένα χέρια.

Δείτε το ρεπορτάζ: