«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της. Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega.
Και συνέχισε, σχολιάζοντας τη θέση της ρωσικής πρεσβείας για τα ελληνικά αντιρωσικά ΜΜΕ:
«Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη χώρα (εδώ γελάμε!!!!) και μπορεί κανείς να βλέπει ό,τι θέλει».
Χαρακτήρισε “απρόκλητη” την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, προφανώς παραλείποντας τους 14χιλ. θανάτους αμάχων από τους νεοναζί της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας.
Λίγη ώρα αργότερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στη Ζαχάροβα:
«Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους διεθνείς οργανισμούς. Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια από όπου κι αν προέρχεται προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Οι δηλώσεις της Ζαχάροβα και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας είναι απαράδεκτες, δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική και τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας».
Αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης στις πρότερες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα:
«Η Αθήνα σκόπιμα καταστρέφει τους διμερείς δεσμούς με τη Μόσχα για αμφίβολους σκοπούς. Η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν την Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση.
Ανώτατοι αξιωματούχοι στην Αθήνα επιτρέπουν στους εαυτούς τους να εξαπολύσουν σκληρές κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, μιλώντας επίσης υποκριτικά για “απρόκλητη επιθετικότητα” κατά της Ουκρανίας, για την πρώτη “μαζική εισβολή” από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ακόμα πιο αντιρωσικές υστερίες από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες ώρες, με την Αθήνα να έχει βάλει στόχο να εξαλείψει ό,τι είχε απομείνει από το κεφάλαιο “ελληνορωσικές” σχέσεις.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









