ΣΟΚ!! Ο Μητσοτάκης συνέδεσε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία με την…προστασία των «ΣΥΜΜΑΧΩΝ» από τουρκική επίθεση

Και μάλιστα δήθεν από το...απόθεμά μας!

Παραχωρώντας χθες Τρίτη συνέντευξη στα μίντια, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στην αποστολή αμυντικού υλικού προς στην Ουκρανία.

Μάλιστα παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς πως αυτό το έκανε μεταξύ άλλων ώστε η Ελλάδα να…ευχαριστήσει τους δυτικούς «συμμάχους» της για την βοήθεια που «ΘΑ» δώσουν σε περίπτωση εκτράχυνσης της κατάστασης με την Τουρκία!

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα παρακάτω λεγόμενά του, συνδέοντας αβίαστα τα ελληνοτουρκικά με την αποστολή όπλων στους Ουκρανούς:

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Θα θέλαμε η Ελλάδα να είναι η θλιβερή εξαίρεση σε αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική; Πιστεύω πως όχι».

Πόσω μάλλον μια χώρα η οποία έχει ζητήματα με έναν επιθετικό γείτονα. Και εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να φτάσουμε στο σημείο να ενεργοποιήσουμε τις συμμαχίες μας. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά οι συμμαχίες υπάρχουν ακριβώς ώστε να δρουν αποτρεπτικά απέναντι σε οποιονδήποτε μπορεί να επιβουλεύεται κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

Άρα η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη περιοχή, με έναν απρόβλεπτο γείτονα, δεν θα έπρεπε να σπεύσει -όχι πρώτη αλλά θα έλεγα με την ίδια λογική που το έκαναν άλλες χώρες- να στηρίξει μια χώρα της οποίας τα σύνορα παραβιάζονται δια της βίας;».

Σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως τα όπλα που δώσαμε δεν αποδυναμώνουν την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Τα όπλα τα οποία έχουμε στείλει δεν υπονομεύουν καθόλου, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο την αμυντική δυνατότητα της χώρας».

Και συνέχισε:

«Το κάνουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στην Ουκρανία τη δυνατότητα να μπορέσει κάποια στιγμή να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Δεν θα επιβάλουμε εμείς ειρήνη στην Ουκρανία. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα συζητήσουν με τη Ρωσία.

Αλλά για να το κάνουν αυτό δεν μπορεί να είναι ανίσχυροι στο πεδίο, γιατί αλλιώς δεν θα μιλάμε για ειρήνη. Θα μιλάμε για συνθηκολόγηση. Και αν η Ουκρανία συνθηκολογούσε θα ήταν μια νίκη του αυταρχικού δεσποτισμού η οποία μπορεί, μπορεί, το τονίζω, να άνοιγε τις ορέξεις σε πολλούς άλλους οι οποίοι έχουν στο βάθος του μυαλού τους ίδια σχέδια».

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί