Σκοτεινό «έγγραφο» με αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια! Ανησυχία για Ελλάδα, παρέμβαση Μόσχας, vid

«Όχημα» οι Αλβανοί

«Αναδιανομή των Δυτικών Βαλκανίων»!

Έτσι σχολιάζει το Russia Today  ένα έγγραφο που έχει προκαλέσει αναταραχή στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς προβλέπει αλλαγή συνόρων προς όφελων των διεθνιστικών προτεκτοράτων.

Λέγεται ότι προήλθε από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Σλοβενίας, Janez Janša και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Αρχικά υπήρχαν μόνο εικασίες στον τύπο για το “μυστικό” ή “ανεπίσημο διπλωματικό” έγγραφο, όπως αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Στην συνέχεια, όμως τα πράγματα σοβάρευσαν.

Σύμφωνα με  τον σλοβενικό ιστότοπο  necenzurirano.si  , το έγγραφο έχει τον τίτλο: “Δυτικά Βαλκάνια – μια πορεία προς τα εμπρός”. Σύμφωνα με αυτό, πρέπει να αντιμετωπιστούν τα «άλυτα εθνικά προβλήματα των Σέρβων, των Αλβανών και των Κροατών» που εξακολουθούν να «επιλύονται μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το έγγραφο φέρεται να στάλθηκε σε αρκετούς Ευρωπαίους αρχηγούς κυβερνήσεων και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Τσαρλς Μισέλ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Michel φέρεται να μην έχει επιβεβαιώσει την παραλαβή του εγγράφου. Η Σλοβενία ​​αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου.

Το δημοσιευμένο έγγραφο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η οντότητα Republika Srpska στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία κατοικείται κυρίως από Σέρβους, πρέπει να συνδεθεί με την Σερβία, ενώ προβλέπεται και μία ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία αλλά και σύνδεση μέρους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου ζει κυρίως ο Κροατικός πληθυσμός, στην Κροατία ή τουλάχιστον να χορηγηθεί ειδικό καθεστώς στις περιοχές με πρότυπο το Νότιο Τιρόλο στην Ιταλία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Bisera Turković περιέγραψε το έγγραφο ως απόπειρα «ανοίγματος του κουτιού της Πανδώρας» και «αποσταθεροποίησης» των Βαλκανίων.

Οι πρόεδροι της Σερβίας και της Κροατίας, Aleksandar Vučić και Zoran Milanović, έχουν τονίσει την εδαφική ακεραιότητα της γειτονικής χώρας τις τελευταίες ημέρες. Ο Vučić πρόσθεσε ότι δεν είχε δει ποτέ ένα τέτοιο έγγραφο σχετικά με τις αλλαγές των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ δήλωσε από την πλευρά του πως στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, την προοπτική της ΕΕ και την ειρηνική ανάπτυξη. Προηγουμένως, ο πρεσβευτής της Σλοβενίας στο Σεράγεβο κλήθηκε για συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι θέλουν αλλαγή συνόρων και αποσταθεροποίηση στα δυτικά Βαλκάνια;;;

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει σχέδιο δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους Ηπείρου με ένωση της σκλαβωμένης και της ελεύθερης Ηπείρου, αλλά και κράτος «Μακεδονίας» με απόσχιση ελληνικού εδάφους, κάτι που δεν αποτυπώνεται προς το παρόν στον παραπάνω χάρτη.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η Ρωσία, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει πως «η Ρωσία καλεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που ενεργούν ως προστάτες των Αλβανών, να θέσουν τέρμα στα σχέδια της Μεγάλης Αλβανίας και να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση αυτής της ρητορικής».

Πατήστε κάτω δεξιά για ενεργοποίηση αγγλικών υποτίτλων:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί